Wie zijn wij

Henrieke van Diermen - Coach en Counselor

Het leven zinvol en vól zin te leven, daar draait het om. Door met nieuwsgierigheid te waarderen wat er ís en daarnaast vergroten van persoonlijke kracht, groei! 
Ik word er blij van als ik dit met anderen kan delen en kan begeleiden bij het ervaren van meer levensgeluk. Want jezelf vrij, blij, licht en gelukkig voelen, in je werk en privé, ook in moeilijker omstandigheden, dat wil toch iedereen niet waar?

Met ruim twintig jaar werkervaring op zak (zowel de profit als non-profit) ben ik sinds 2013 mijn eigen bureau gestart en werk ik als Coach en Counselor. De kunst van het begeleiden van verandering door groei is mijn passie. Op individueel en organisatieniveau. Ik begeleid hoogopgeleide professionals, waaronder leidinggevenden, en teams die effectiever willen zijn in wat ze doen. Met meer energie en zin. Mensen die weten dat de kracht zit in kwetsbaar durven zijn, en daar in verder willen groeien. Mensen die snappen dat ze het zelf kunnen, die dat het liefst ook willen, maar die ook weten dat het met een goede coach sneller gaat, effectiever.  En dat het daarvoor nodig is tijd en ruimte te nemen, aandacht om nieuwe inzichten op te doen. De confrontatie met zichzelf aan te gaan, te reflecteren en zo nieuwe energie te genereren om te doen wat nodig is. Waar nodig begeleid ik tijdelijk of langer een veranderproces ter ondersteuning van een team of organisatie in zijn geheel.

Mijn brede ervaring en opleiding als bedrijfseconoom, HR strateeg en verandermanager heb ik aangevuld met mijn opleiding Coaching en Counseling aan de Academie voor Psychotherapie. Momenteel ben ik ook als docent (Cbrko-geregistreerd) aan de Academie verbonden. 
Tevens ben ik aangesloten bij en gelicencieerd door de beroepsvereniging NFG en de koepelorganisatie RBCZ.


Ik werk integratief, pragmatisch en professioneel. Met volle aandacht luister ik naar wat er nodig is en ik zet beproefde oefeningen en technieken in.
Zo begeleid ik jou in je proces, zodat jij actief werkt aan het bereiken van jouw gewenste doel.

Voorbeelden hiervan zijn tafelopstellingen, actieve imaginaties, voice dialogue, reflectie, ontspanningsoefeningen of EMDR.  Het actief bewust maken wat op dit moment onbewust al aanwezig is, en dat kunnen bewerken en inzetten is enorm effectief. Door meer te doen dan erover te praten ontstaat er openheid en ruimte zodat je kunt ervaren wat er bij jou werkt en nodig is. Er is dus niet alleen aandacht voor denken, maar ook voor gedrag en gevoel. 

Ervaringen met Henrieke

In 2014 heb ik een coaching traject bij Henrieke van Diermen gevolgd. Binnen 7 sessies heeft Henrieke mij zeer professioneel en met empathie begeleid om mijn doel te bereiken. Ze heeft mij veel „tools" kunnen aanreiken waardoor ik nu een rugzak vol ervaring heb die ik telkens weer kan inzetten om met mijn probleem om te gaan. Het grote voordeel van de coaching die Henrieke aanbiedt is voor mij dat ze aan het werk gaat met veel beelden en plaatjes. Daardoor werd mijn probleem en de daaruit volgende oplossingen gevisualiseerd die ik telkens weer naar voren kan roepen als ik weer geconfronteerd wordt met mijn oorspronkelijke  hulpvraag. 
Hans-Erik 

"Door de sessies die ik met Henrieke heb gehad heb ik mijzelf beter leren kennen. De laatste sessie is alweer een tijdje geleden, maar het effect sijpelt nog steeds door. Ik vond het traject echt een cadeau aan mijzelf. Henrieke kijkt goed wat past en effectief is. Ze luistert ook erg goed en is oprecht geïnteresseerd. Ik kan haar van harte aanbevelen." 
Emke

Ik heb veel aan de sessies met Henrieke gehad. Vanaf het eerste moment voelde ik me welkom en begrepen. Ze heeft oprechte aandacht en de oefeningen waren echt bijzonder. De imaginaties gaven me enorme inzichten waardoor ik me steeds beter ging voelen. Tijdens de sessies kon ik mijn verhaal kwijt. Iets waar ik lang alleen mee heb gelopen kon ik delen. Dat luchtte enorm op en sindsdien heb ik meer vertrouwen in mezelf en kan ik het ook met anderen delen.
Angelique

  Sjoukje Bonekamp - Carrière coach 
  Denken in mogelijkheden, ervaren door te doen    
  en jezelf regelmatig een beetje stretchen, dat is  
  mijn instelling. Als coach sta ik bekend als
  iemand die zelfvertrouwen vergroot, focus geeft
  en tot actie aanzet. Het geeft mij energie
  wanneer mensen hun eigen waarde (her)vinden
  en daarmee ervaren dat er veel meer mogelijk
  is dan ze in eerste instantie dachten. Ik heb
  ruime ervaring opgedaan als carrière coach in
  de gezondheidszorg en het bedrijfsleven
  voordat ik de stap heb gezet naar volledig
  ondernemerschap. Bij het Europees Instituut
  heb ik mijn coachingservaring verdiept met een
  opleiding tot MasterCoach van 2,5 jaar.


  Bij het coachen maak ik gebruik van mijn eigen  
  loopbaanervaringen, waarbij ik het roer heb
  omgegooid en mijn vaste baan heb opgezegd
  om volledig zelfstandig ondernemer te worden.


  Een traject bij mij start met het in kaart 
  brengen wat je allemaal in de aanbieding hebt
  en welke kwaliteiten en drijfveren je in wilt
  zetten. Om vervolgens te bekijken welke
  bedrijven, producten en diensten je aanspreken
  en wat jouw missie is. Daarna onderzoek je
  door middel van gesprekken  hoe jouw
  arbeidsmarkt er uit ziet. Je moet flink aan de
  bak bij mij maar gelukkig krijg ik van iedereen
  terug dat het erg leuk is om te doen. Het
verkennen van je mogelijkheden geeft vaak veel energie doordat er een hele wereld voor je open gaat en je weer (nieuwe) mogelijkheden  ziet voor jezelf.

Ervaringen met Sjoukje
Een topcoach! Door Sjoukje’s mensenkennis en hands-on aanpak heb ik in slechts 6 weken enorm stappen gemaakt in het voorbereiden van mijn carrière switch. Haar praktische tips, snelle reacties op mijn vragen via de mail en aanmoedigingen hebben me geholpen uit mijn comfort-zone te stappen. Ondanks dat we elkaar voornamelijk via de telefoon hebben gesproken, waren de gesprekken persoonlijk. Met behulp van haar opdrachten en adviezen heb ik mijn vaardigheden beter onder woorden kunnen brengen. Daarnaast motiveerde ze op een prettige manier om hier niet te bescheiden over te zijn.
Karin, promovendi

Ik wilde al jaren als freelancer aan de slag, maar liep steeds tegen functies in loondienst aan. Tijdens onze coachingsgesprekken gaf Sjoukje me het laatste duwtje om toch de stap naar zelfstandig ondernemen te wagen. Door de enorme energie en het vertrouwen dat ze overbrengt groeide ik er vanzelf naar toe. Ze stimuleerde me om netwerkgesprekken te voeren en ik had vooraf nooit kunnen bedenken hoe ontzettend leuk en inspirerend die zouden zijn. Er ontstond een duidelijke focus en mijn eerste opdracht had ik daardoor heel snel binnen. Ik heb geen moment spijt gehad van de stap naar zelfstandigheid. 
Annemiek, communicatieadviseur

Sjoukje helpt je om actief op zoek te gaan naar de richting die jouw carrière nodig heeft, maar altijd op een manier die bij jezelf past. Ze heeft een open, vriendelijke en enthousiaste houding en weet tijdens gesprekken precies de 'knelpunten' te vinden. Ik heb haar coaching als zeer waardevol ervaren. 
José, HR adviseur

Ik ken Sjoukje vanuit mijn tijd bij Nationale Opera & Ballet als een hele fijne en praktische loopbaancoach die medewerkers helpt om buiten hun vaste patronen te stappen. En bij KWF Kankerbestrijding heeft zij recent een mooi traject met speed coaching gedaan: gesprekken van een half uur die medewerkers helpen om hun doelstellingengesprek nog beter voorbereid in te gaan. Reacties waren zeer positief, zoals: "een eyeopener", "wat komt ze snel tot de kern" en "ze gaf me echt een nieuw gezichtspunt". Ik beveel Sjoukje, en haar speed coaching, dan ook van harte aan! 
Cleo, p&o’er KWF kankerfonds