Over

Henrieke van Diermen

Het leven zinvol en vól zin te leven, daar draait het om. Door met nieuwsgierigheid te waarderen wat er ís, te blijven onderzoeken, nieuwe wegen te bewandelen en verlangen te blijven voelen, met een flinke dosis relativeringsvermogen.  
Ik word er blij van als ik dit met anderen kan delen en kan begeleiden bij het ervaren van meer levensgeluk. Want jezelf vrij, blij, licht en gelukkig voelen, in je werk en privé, dat wil toch iedereen niet waar? Wees welkom en ontdek hoe jij dit kunt doen.

Ervaring

Met bijna dertig jaar werkervaring op zak (zowel de profit als non-profit) ben ik sinds 2013 mijn eigen bureau gestart en werk ik als Coach en Counselor. De kunst van het begeleiden van verandering door groei is mijn passie. Op individueel en organisatieniveau. Ik begeleid leiders, bestuurders, leidinggevenden, teams of professionals die effectiever willen zijn in hun werk. Mensen die weten dat de kracht zit in kwetsbaar durven zijn, en daar in verder willen groeien. Leiders die snappen dat ze het zelf kunnen, maar die ook weten dat het met een goede coach sneller gaat, effectiever. En dat het daarvoor nodig is ruimte te nemen voor overzicht, nieuwe inzichten op te doen. De confrontatie met zichzelf aan te gaan en nieuwe energie te genereren om te doen wat nodig is. En waar nodig begeleid ik tijdelijk of langer een veranderproces ter ondersteuning van een organisatie in zijn geheel. 

Mijn brede ervaring en opleiding als bedrijfseconoom, HR strateeg en verandermanager heb ik aangevuld met mijn opleiding aan de Academie voor Psychotherapie. Mijn kennis en vaardigheden onderhoud en verdiep ik via (na)scholing, intervisie en supervisie.
Ik werk integratief, pragmatisch en professioneel. Met volle aandacht luister ik naar wat er nodig is en ik zet beproefde oefeningen en technieken in. Zo begeleid ik jou in je proces, zodat jij actief werkt aan het bereiken van jouw gewenste doel.

Voorbeelden hiervan zijn tafelopstellingen, actieve imaginaties, voice dialogue, reflectie, ontspanningsoefeningen of EMDR. Het actief bewust maken wat op dit moment onbewust al aanwezig is, en dat kunnen bewerken en inzetten is enorm effectief. Door meer te doen dan erover te praten ontstaat er openheid en ruimte zodat je kunt ervaren wat er bij jou werkt en nodig is. Er is dus niet alleen aandacht voor denken, maar ook voor gedrag en gevoel.

Kwaliteit van dienstverlening

Henrieke is coach en geregistreerd counselor en ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Federatie gezondheidszorg (NFG).  De NFG hanteert een strikte beroepscode en ziet toe op de professionaliteit van haar leden.

Bij de stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) is ze ingeschreven als registertherapeut. De RBCZ is een koepelorganisatie en certificeert en registreert beroepsbeoefenaren van de complementaire geneeswijzen.
Als RBCZ geregistreerde geldt vrijstelling van BTW voor individuele behandelingen.

Privacy
Lees hier het privacyreglement.

Mocht je het gevoel hebben dat je onzorgvuldig of verkeerd wordt of bent begeleid dan bespreken we dat. Komen we er onderling niet uit, lees dan hier wat je nog meer kunt doen.

Wat zeggen anderen?

Hans-Erik
5
Januari 2022
“Ik heb een coaching traject bij Henrieke van Diermen gevolgd. Binnen 7 sessies heeft Henrieke mij zeer professioneel en met empathie begeleid om mijn doel te bereiken. Ze heeft mij veel „tools" kunnen aanreiken waardoor ik nu een rugzak vol ervaring heb die ik telkens weer kan inzetten om met mijn probleem om te gaan. Het grote voordeel van de coaching die Henrieke aanbiedt is voor mij dat ze aan het werk gaat met veel beelden en plaatjes. Daardoor werd mijn probleem en de daaruit volgende oplossingen gevisualiseerd die ik telkens weer naar voren kan roepen als ik weer geconfronteerd wordt met mijn oorspronkelijke hulpvraag. ”
Angelique
5
November 2021
“Ik heb veel aan de sessies met Henrieke gehad. Vanaf het eerste moment voelde ik me welkom en begrepen. Ze heeft oprechte aandacht en de oefeningen waren echt bijzonder. De imaginaties gaven me enorme inzichten waardoor ik me steeds beter ging voelen. Tijdens de sessies kon ik mijn verhaal kwijt. Iets waar ik lang alleen mee heb gelopen kon ik delen. Dat luchtte enorm op en sindsdien heb ik meer vertrouwen in mezelf en kan ik het ook met anderen delen.”

Kennismaken?