Counseling

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen”

  • ik heb al langer last van iets dat mij belemmert te doen wat ik echt wil doen
  • ik heb nare dingen meegemaakt en wil ondersteuning dit goed te verwerken
  • ik voel me onrustig en heb al wat langer last van stress, malende gedachten en wil daar van af
  • ik voel me vaak somber en vraag me af wat de zin is van mijn leven
  • ik loop vast, ik kom er niet uit, ik weet het niet meer

Herkenbaar? Het zijn voorbeelden van onderwerpen waar counseling je heel goed bij kan helpen.

 

Counseling is een laagdrempelige vorm van begeleiding, waarbij met name wordt ingegaan op de emotionele aspecten van problemen en vragen. Het werkt goed bij problemen met een (lichte) psychosociale achtergrond zoals aanhoudende stress of een gevoel van niet gelukkig zijn. Ook onverwerkte lichte trauma’s kunnen goed behandeld worden met counseling. Voorbeeld van een techniek die bewezen effectief is imagineren. Het is een begeleid proces vergelijkbaar met visualiseren maar dan op een ander level van bewustzijn. 

Hoe werkt counseling?

De basis van counseling is bewustwording. Dit is de essentie bij het komen tot verandering.  Je wordt je bewust van wat jij nodig hebt , hoe het zit en wat jou helpt. Van daaruit zet je vervolgstappen. Iedere sessie blikken we terug op wat je n.a.v. het voorgaande gesprek hebt gedaan, waarna we de benodigde vervolgstap zetten. Zodat je uiteindelijk je doel bereikt, weet hoe je dit hebt gedaan en hiermee zelf verder kunt.

Tijdens een intakegesprek bespreken we je vraag, en komen we tot een globale aanpak en inschatting van het aantal sessies. Na het intakegesprek beslis je of je voldoende vertrouwen hebt en je met het traject start.

Tarief

De kosten per gesprek van een uur bedragen € 120,- (vrij van BTW, particulier). 

Vergoeding van kosten

Een flink aantal verzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van counseling vanuit het aanvullende pakket. Het opsturen van de factuur naar je verzekeraar is hiervoor vaak al voldoende. Voor meer informatie of ook jouw verzekeringspakket hierin voorziet kun je terecht bij je eigen verzekeraar.

Kennismaken?